Oda-vissza

Beküldve: Új kép - 2016

...meg közben

Szombaton Fehérváron jártam. Szabó Márti Barátom jubileumi kiállításának megnyitójának egész napos ünneplésén voltam hivatott megjelenni. Örömmel mentem, Mártit 13 éve ismerem. El is hűltem, amikor megtudtam, hogy fotós pályája is azóta tart. Amikor megismertem a hajdani, még remek légkörű FotóArénán, 2003-ban, már kialakult fotográfusként volt jelen. A mai napig töretlenül felívelő a munkássága.

Ezt a képet odafelé menet készítettem. Rég fotóztam ablakot, lassan két éve volt ebben a témakörben kiállításom. Itt a szép őszi lombozat mögé bújt érdekes tükröződés fogott meg, bár nem tudom, elkészítettem volna-e a képet, ha nincs ott az a térfigyelő kamera?


Őszi egyveleg - Székesfehérvár, 2016. október 22. (G15)

Maga az ünnepség nagyon emelkedett, jó hangulatban telt. Sok régi és új barát között múlathattam az időt. Az eseményről nem igazán készítettem képet. Voltak ott elegen, inkább átadtam megam a történeseknek. Nem nagyon hiányzott a kezemből a gép. Még a mobil sem...
Délutánra kellemes meleg lett, ki is telepedtünk az intézmény elé, székekre, élveztünk a rég látott Nap kellemes melegét. Nálam volt a cég Pentaxa is, jó megérzéssel vittem ki magammal, ki tudja? A Szabadművelődés Háza egy tó partján fekszik. Egy hattyúcsalád kavircolt a vízen a közelünkben. Az egyik nagyon virgonc kedvében volt. A Pentaxnak meg bővebb teléje van a G15-nél, így hosszú idő után "természetfotóztam". (Ha ugyan ezt annak lehet nevezni?) Nos, nem is díjra esélyes komolyabb fórumokon, itt azonban megérdemli, hogy bemutassan Nektek:


Fricskándozás - Székesfehérvár, 2016. október 22. (Pentax x-5)

Kicsit sajgó szívvel hagytam ott délután a társaságot. Főleg, hogy pedzegették, a Petz-ben folytatják a bulit. Kellemes emlékeim vannak 2010 óta e neves, fehérvári vendéglátóhelyről. Nemcsak a konyhája és az italválasztéka miatt, hanem a baráti körökben ott eltöltött órák miatt is.

Hazafelé menet megállásra késztetett a Prohászka szobor. Bár pompás őszi színek keretezték, számomra idealizálás lett volna, ha színesben ábrázolom. Egy – az én véleményemet tükröző fotó jelent meg a fejemben. Nem feltétlen kell vele egyetérteni, magam is tiszteletben tartom a más véleményét, nemcsak Prohászka Ottokár életét illetőleg...


Egyféle vélemény - Székesfehérvár, 2016. október 22. (G15)


© Vajda János - 2015 ♦ Kapcsolat: e-mail - +36 30 996 0148
A honlapon valamennyi képet és írást szerzői jog véd!