Eljött a tél

Beküldve: Új kép - 2016


Deres hajnal - Óbuda, 2016. december 5. (G15)

El, de hiszen itt az ideje. Csak maradjon is meg, és legyen hó is, meg zúzmara és köd. És húzok is le azonnal Mártélyra. (És a héten reményeim szerint felkerül a teljes idei mártélyi képanyag is.)

Nagy hét van mögöttem, ami igen kellemesen zárult, a kiállítás megnyitójával. Nem akarok beszélni sokat róla, álljon itt egy a Facebookon kapott üzenet:

"Szia János! Köszönöm még egyszer a meghívást, ünnepi este volt. A megnyitókon általában én feszültséget szoktam érezni, itt pedig csak nyugalom és béke volt. A film, a megnyitó beszéd és a fotók nagyon harmonikus egységet alkottak a képanyag szuperintenzív tónusrendje pedig nagyon közel áll hozzám. A kontrasztot gyönyörűen támogatja a kompozíció minden fotónál és persze a világító fehérek is. A téma pedig nagyon aktuális és nagyon-nagyon szükségeszerű, de ezt nyilván tudod."

Vadászi Zoltán

Ezekért érdemes összehozni egy-egy ilyen eseményt. Sokan voltunk, bár nem annyian, mint általában, de az "minőségi" emberanyag volt. Sokan nem jöttek el, akiket hiányoltam. Akik jelezték, akár az utolsó pillanatban is, azokat meg értem, és el is tudom fogadni. A többiekért meg szomorkodom, mert egy remek estéről maradtak le.
E helyütt is megköszönöm mindazoknak, akik megtisztelték a képeimet a jelenlétükkel. Külön köszönettel tartozom Szűts István kollégámnak és barátomnak a felvezető műsorhoz komponált, remek zenéért, és Király László György művészbarátomnak az emelkedett hangvételű megnyitásért.

A fentti kép igazán nem nagy durranás, csak egy helyzetdokumentáció, viszont az alábbival együtt érdekes lehet. Téltől-télig...


Januári ébredés - Óbuda, 2016. január 8. (G15)


© Vajda János - 2015 ♦ Kapcsolat: e-mail - +36 30 996 0148
A honlapon valamennyi képet és írást szerzői jog véd!