5-3-1

Avagy 5 képben, három helyszínről, 1 téma: búcsú az ősz derűs oldalától...


Gödöllő - 2012. november 4. (350D)

Igen, Kedves Látogatóim! Vasárnap talán az utoldsó derűs, napragyogott őszi napot érhettük meg az idén. Ezek búcsúztatójául, és a jövőre elkövetkezők reményében emlékezem vissza ennek a hónapnak az utolsó, színnel telt napjaira.
Nem holmi szomorkodás ez a részemről. Vallom, hogy minden évszaknak, bármelyik időjárási viszonyaiban meg lehet találni a szépet, a fotózásra alkalmas témát. Hogyne, a ragyogó ősz önkéntelenül adja magát, de a szürke ködöknek, csípős dereknek is megvan a helyük ezen az éghajlaton, nem beszélve a sajátos hangulatról... Ez is a novemberhez és a télelőhöz tartozik.

Bár többször is voltam Gödöllőn, a kastély parkja valahogy eddig kimaradt. Előbb egy céges, "rohanjunkkörbeaztánirányavendéglő!" túrán a termeken loholtunk csak végig. Szeptember eleje is volt, nem is volt miért vonzzon. Legutóbb, egy koranyári napon a meleg elől a Károly-kert fái közé menekültem. Most viszont ragyogó napsütésben, pompázó színekre érkeztem, így remek órákat tölthettem az igazán szép területen.


Gödöllő - 2012. november 4. (350D)

A múlt héten fehérvári fotós barátaim klub kiállításának megnyitójára látogattam. Szabadságos napokat éltem meg, így, a szépnek ígérkező nap miatt korábban indultam, gondolván, előtte kóricálok egyet a a városban. Aztán mire leértem, az égiek komor felhőket húztak a Nap elé, de szerencsére csak ijesztgetésül, sem különösebb hideg, sem eső nem zavart be valami melegedő és pénzköltő helyre. A nem igazán kedvező idő miatt inkább a mostanában fényképezőgéppé is avanzsált Sonyt nyagattam, de a Prohászka parkban csak előkerült a jó öreg DSLR.


Székesfehérvár - 2012, november 7. (350D)

Bár későn keveredtem haza, a másnap reggeli verőfény hamar ki is ugrasztott az ágyból.


Újpest, Tábor utca - 2012. november 8. (350D)

A kép elkészülte után még lementem a padhoz, ahol bűnös szenvedélyemnek szoktam hódolni, sütkérezve a jóleső melegben. Már el is feledve a nyári hőségeket, amikor a leghűsebb árnyék alatt kuksolhatott velem együtt. Volt annyi eszem, hogy – ha már elővettem – le is vigyem magammal a gépet...


Újpest, Tábor utca - 2012. november 8. (350D)

Tudom, nem nagy durranások ezek a képek, de nem is lehet mindig a "nagy dolgok" után rohangászni. Ahogy jól esik egy mélyen szántó könyv, vagy zene után valami könnyed limonádét olvasni, vagy Beatles-t hallgatni, olyan felüdülés tobzódni a könnyed, magától értetődő témákban, mégha elcsépeltnek is tűnnek.
Nem is a "vájt szeműeknek" ajánlom hát ezt a bejegyzést, hanem azoknak, akik hozzám hasonlóan szeretnek belefeledkezni, mindenféle fennköltség nélkül, csak a puszta szépségéért az ősz sajátosan csillogó, színes világába...

 


© Vajda János - 2015 ♦ Kapcsolat: e-mail - +36 30 996 0148
A honlapon valamennyi képet és írást szerzői jog véd!