Hétvégétől hétvégéig

Beküldve: Új kép - 2017

Ez a bejegyzés tulajdonképpen a kórházi riport epilógusának számít, ezért kicsit több kép és szöveg is fog hozzá tartozni.
Ott hagytam ugye abba, hogy a kórházból egyből a Húgomhoz indultam, Pilisre. Szeretek kijárkálni, élvezem a Húgom fanyar humorát, a kutyák társaságát, a nagyon kis város, az ő részükön falusias hangulatát. Egy kicsit mindig haza érkezem...

Szombaton megcsapott bennünket a tavasz. Kellemes meleg lett, sütött a Nap hétágra. Élvezet volt kint lenni a kertben. A nyiladozó virágok között böktem ki az alábbi kerti sáfrányt.


Tavaszodik - Pilis, 2017. március 4. (P9)

Vasárnap korán ébredtem. Egy ismerősöm említett Felső-Nyáregyháza szélén egy régi haranglábat és egy elhagyott, leromlott épületet. Tudta, hogy mind a kettő a gyengém. Ránéztem a z órámra. Fél tizenkettőre vissza kell érnem, születésnapi ebédre készültünk egy közeli remek vendéglőbe. Van még négy órám, induljunk neki, csak megjárom annyi idő alatt, gyalog is.

Az első téma még Felső-Nyáregyháza határában jött. Úgy látszik, ez az év a fákról fog szólni

.
FAntázia - Felső-Nyáregyháza, 2017. március 5. (P9)

Jó lehet az orrom. Az első utca, amibe belefutottam ki is vitt a haranglábhoz. Kicsit csalódott voltam, faszerkezetűre számítottam, nem téglaépítésűre. Nem is volt jól fotózható helyen, a fények is gyatrák voltak. Egy képet készítettem, de erről később.
Kicsit elszaladt az idő, vissza kellett indulnom. A monori-erdői út mellett láttam egy elhagyott épületet, de nem érte meg a kitérőt, hogy sietnem kelljen aztán vissza.
A földek közzött visszafelé poroszkálva fogott meg a távvezetékek sokasága. Elő is szedtem a G15-öt a táskámból.


Erővonalak - Pilis határában, 2017. március 5. (P9)

Este felé a pár nappal kétéves múlt Boglya, és az egy nap múlva a születésnapját ünneplő Húgom ült ki az előtér lépcsőjére. be is mentem a mibilért.


Szülinaposok - Pilis, 2017. március 5. (P9)

Nagyon gyorsan elment a hétvége... Vissza kellett térnem a minden napi verklihez, és sok munka is várt. A majdnem két hetes kiesés éreztem, hogy meg fog dolgoztatni, de ugyanakkor örültem is. Vissza állt a régi kerékvágásba az életem, ami talán nem fog már annyi bukkanót tartogatni. A vonatból vetettem egy pillantást az ébredező városra.


Vissza a hétköznapokba - Kőbánya-alsó, 2017. március 6. (P9)

Jól éreztem, meló volt dögivel, de jól esett a kollégák öröme, és nekem is a visszatérés. 
Azonban egész hétköben nem nagyon vettem elő semmilyen fényképező alkalmatosságot. Csak péntek este. Egy művészeti esten voltam a Várban. Hazafelé ragadt meg a kivilágított Magdolna torony képe, a körülölelő fákkal együtt.


Oltalmazók - Budai Vár, 2017. március 10. (P9)

Még vasárnap keresett meg Facebook üzenetben Budavári Csaba Barátom Pilis és Nyáregyháza között. Érdeklődött a hogylétem felől. Mikor mondtam neki, hogy terepen vagyok, mondta, hogy ott lakik Ürömhöz közel, ha legközelebb megyek csatangolni, szóljak neki, szívesen velem tart. Meg is egyeztünk a következő vasárnapban.

Az Üröm - Budakalász melleti úton, Üröm közelében lévő kőkeresztnél beszéltünk meg találkozót. Gyalog mentem át a Mészégetőtől, nem távolság, de nem is volt más lehetőségem. A Róka-hegy nyugati háta felett kezdett már pirkadni, de a telés megoldás miatt a G15 került elő. Jó erőben éreztem magam, amit a látvány is sugallt.


Pirkadó energiák - Üröm, 2017. március 12. (G15, mobilban kidolgozva)

Csaba kicsit késett, eltévesztette őt a GPS. Addig a keresztnél kerestem a témát, de erről is a későbbiekben.
A Nagykevélyre terveztünk felmenni, ezt azonban a romló idő, az Ezüst-hegy alatti Kő-hegyen lévő kőbánya és a beszőben lévő kedv megakadályozta. A kőbánya viszont adott bőven témát. Bohóckodtam a mobil gyári Fotósappjának a lehetőségeivel. Ebből következik itt két kép.


Időkerék - Üröm, Kő-hegy, 2017. március 12. (P9, a telefon Fényfestés/Selyemfestés programjával)



Mesterséges erózió - Üröm, Kő-hegy, 2017. március 12. (P9, a telefon saját panoráma programjával.)

Egy héttel ezelőtt csináltam egy képet a haranglábról. Gondoltam, valamire jó lesz, ha más nem, montázs részletnek. Ahogy jöttünk lefelé a hegyről, eszembe jutott két kép. Az egyik az előbb említett, míg a másik az, amit a keresztről készítettem, míg Csabára vártam. Kezdett körvonalazódni bennem egy kép, de számítógépet kívánt.


Reformációk - Felső-Nyáregyháza/Üröm, 2017. március 5/12. (G15, a villámot 2012-ben fotóztam Újpesten a G12-vel)

Ürömön Csabával betértünk a krimóba, meg kellett ünnepelni egy sörrel a kirándulást, még ha rövidebbre is sikerült. Tetszett a belső terem zöld világításának és a külső, melegebb színű kontrasztja. megint csak a selyemfestéssel. Kellemes kis séta volt, jó volt Csabát a terepen látni. Nyugalma és megfontoltsága nagy tapasztalatot sejtett. Örülök, hogy együtt lehettünk, és még leszünk is.


Szürreális krimó - 2017. március 12. (P9)


© Vajda János - 2015 ♦ Kapcsolat: e-mail - +36 30 996 0148
A honlapon valamennyi képet és írást szerzői jog véd!