G3X

Beküldve: Új kép - 2018

Mindenek előtt minden kedves látogatómnak sikeres, boldog újévet kívánok!

Mit takar a bejegyzés címe? Az SX60 Hs elúszott.... Ne firtassuk hogyan és miért? Nagyon nem bánom. Nehézkes volt a kezelése, igazából a zöldfunkciós embereknek lett a gép kitalálva. Tulajdonképpen csak öszvér megoldásként mentem bele. A hőn áhított gépre, a PowerShot G3X-re nem volt elég a büdzse. Csak az döntött mellette, hogy raw-ba is tudott rögzíteni. Az ekvivalens 21 mm-es nagylátószög is vonzó volt, az 1350 mm már nem annyira. Ahhoz már állvány kell, azt meg egyre lustább vagyok cipelni.

Szóval, az elúszás hetén az égiek megsajnáltak. Nagyon kedvező feltételekkel jutottam hozzá egy alig használt G3X-hez, minden fontos kiegészítőjével együtt, féláron. Mindez december 21-én történt. Amikorra megkaptam a gépet, más sötétedett, de a másnapon már ki is próbáltam. Itt van egy kép az aznap készült képekből:


Áteresz - Óbuda, 2017. december 22.

Itt éreztem meg, hogy jó barátok leszünk. Bár csak 24 mm ekvivalens a legkisebb gyújtótávolsága, de legalább 2,8-as ott a fényerő, szemben a másik 3,5-jével. Igaz, csak fél fényérték, de akkor is. A 24 mm meg már az a nagylátószög, ami már izgalmasan megnöveli a perspektívikus hatást. Az elvi 600 mm pedig az a kompromisszum, amit még akér kézből is meg lehet tartani. Elég jó képstabit pakoltak a gépbe.

A Karácsonyt már a Húgoméknál töltöttem Pilisen. Ott próbáltam ki a gépet telefonról vezérelve:


"Gyertek, itt van kaja!" - Pilis, 2017. december 28.

Itt  full telén, 600 mm-en volt a gép, állványon. És rögtön egy újabb tapasztalat. Az SX60 Hs telefonról távvezérelve csak a zöld funkción használható. Viszont teljes mértékben vezérelhető a G3X-mal. Itt már nagyon szerettem.
Az óév utolsó napján adódott olyan téma, hogy a 24 mm-rel is debütálhatott a gép:


Búcsú az óévtől - Pilis, 2017. december 31.

A rossz érzések kirepültek a madarakkal és talán a sivárságnak és az érzelmi rabságnak is hátat fordíthatok...
Ezek kavarogrtak bennem, ezt igyekeztem erősíteni a texturált utómunkával.

Az újév első képén egy pár nappal előbb lőtt témát gondoltam újra. A kép kb. 180 mm-nek megfelelő gyújtótávolsággal készült 5,6-os rekesz mellett 1/30 mp-cel, kézből. Erre mondtam, hogy jó a képstabilizátora is.


Spontán csendélet - Pilis, 2018. január 1.

Nagyon bízom benne, hogy sok képpel fogtok talákozni az elkövetkezendőkben, amit ezzel a géppel (is) készíthetek.Legyen Nektek is sok örömetek az újévben is smiley


© Vajda János - 2015 ♦ Kapcsolat: e-mail - +36 30 996 0148
A honlapon valamennyi képet és írást szerzői jog véd!