Mobilkorszak

Beküldve: Új kép - 2016


Új generáció - Üröm, 2016. február 22. (G15)

Nem tudok olyan látványos anyaggal jelentkezni, mint az előző héten. Itt, Ürömön, meg az egész országban hétvégére kitört a tavasz, ami aztán hétfőn tetőzött. Már a reggeli vonathoz menve kellemes napsütés melengetett. A megállóban átellenben Esztergom felé várakozott ez az ifjú hölgy. Tetszettek a fények rajta, a pózba merevedés pedig a fantáziámat keltette fel.
Biztosan ismeritek az a mémet, amelyben a Facebook logót magyarázzák meg ötletesen. Az "f" betű felső félköríve egy előre hajolt fej és felsőtest, mig a középen kinyúló az előre kitartott kéz, amiben egy mobil van. Óhatatlanul ez jutott az eszembe. A képet tegnap felraktam a zárt csoportomba. Az egyik komment nagyon figyelemre méltó: Lassan a fiatalokat nem az arcukról ismerjük meg, hanem a fejük búbjáról.
Pedig amikor beindult a Facebook, még Mark Zukkenberg sem tudhatta, hogy eljön az okostelefonok ideje, és az általa létre hozott közösségi oldal egyre inkább mobilfelhasználói lesz, mint sem számítógépes. Ha bárhol az utcán, vagy valamilyen közlekedési eszközön a telefonja fölé hajló alakot látsz, biztos lehetsz benne, hogy a 90 %-a Facebookozik. Ami alapjában véve nem baj, de félő, hogy rossz irányba megy el ez a mérhetetlen fejlődés az azonnali kommunikáció terén. És erről már cikkezgetnek is némelyek...
A tegnapi nap képi élményei továbbra is a vasúthoz kötöttek. Napközben Kőbányára kellett mennem. Kézenfekvő volt a vasút használata, mivel Kőbánya-alsó közelében volt dolgom. Visszafelé a vonatra várva fogott mag az alábbi látvány. A berepülő galambok fotós szerencsémnek tudhatók be kivételesen. A kép címéhez igyekeztem az utómunka hangulatát igazítani.


Könnyed Kőbánya-alsó blues - 2016. február 22. (G15)

Ma reggelre beborult, visszajött a taknyosnak ígérkező idő. Reggel ugyan ahhoz a vonathoz értem le. Ifjú hölgyünk megint átellenben várakozott Esztergom felé. Bár más kabátban volt, és ült, a feje búbjáról felismertem smiley


Üröm, 2016. február 23. (G15)


© Vajda János - 2015 ♦ Kapcsolat: e-mail - +36 30 996 0148
A honlapon valamennyi képet és írást szerzői jog véd!