Ablaktükrök

Beküldve: Esztétika


Kirakatban - Újpest, 2015. szeptember 11. (G15)

Szeretem az ablakok tükröződéseinek a képeit. Együtt látszódnak bennük, ami mögöttük és előttük látható. Multiexpoziciós hatás, egy felvételből. Néha egészen fantasztikus párosítások jönnek össze. Néhány hasonló képpel találkozhattok az Ablakok - Kétoldali tükrök oldalon.
Szinte minden ablakon keresztül készült képen a környező valóságok rendeződnek át szürreális látvánnyá. Mint például ezen a képen is. Az újpesti Okmányiroda előtt vezet el az utam munkába menet, s jövet is. Ma reggel vettem észre a hatalmas üveg mögé kitett kis növényt. Igazából az egész ablakfelületet lett volna jó lefotózni, mintegy érzékletendő az arányokat. Ez azonban kivitelezhetetlen volt. Nem az zavart volna, hogy én is belekerülök a képbe, egyszerűen nem volt elég széles a járda, hogy megfelelő távolságból fotózhassak ehhez. A forgalmas István útra meg csak nem állok ki...
Maradt ez a lehetőség, ami kárpótolt a kényszerűségből elmaradt eredeti ötletért. Szerintem nagyon izgalmas a kaspót átrajzoló, kétféle felület tükröződése. Ezek határának találkozása a kis zöld növény szára alján. A fokozatos színtelítettség változás a zöldtől a vöröseken át a járda és az úttest felületéig. A befurakodott emberalak meg kinek kedve szerinti tovább gondolásokat tesz lehetővé.

Ha azonban csak egyszerűen bele tudtok feledkezni, már megérte wink


© Vajda János - 2015 ♦ Kapcsolat: e-mail - +36 30 996 0148
A honlapon valamennyi képet és írást szerzői jog véd!